SEBA Class 9 English Question Answer|Chapter-7|Packing

SEBA Class 9 English Question Answer|Chapter-7|PackingNCERT/SCERT Class 9 English Beehive Question Answer to each chapter is provided in the list of SEBA ইংৰাজী Class 9 Question Answer so that you can easily browse through different chapters and select needs one. SEBA Class 9 English Question Answer|Chapter-7|Packing Question Answer can be of great value to excel in the examination.

SEBA CLASS 9 QUESTION ANSWER (ENG. MEDIUM)

SEBA Class 9 English Question Answer|Chapter-7|Packing

SEBA Class 9 English Question Answer|Chapter-7|Packing Notes covers all the exercise questions in Assam Board SEBA Textbooks. The SEBA Class 9 English Question Answer|Chapter-7|Packing provided here ensures a smooth and easy understanding of all the concepts. Understand the concepts behind every chapter and score well in the board exams.

About the author -Jerome K. Jerome

Jerome Klapka Jerome, born on 2 May 1859, was an English writer and humorist. His family fell into poverty and after the death of his parents he was forced to take up a job of collecting fallen coal from along the railway line. In 1877, he tried acting but with no success, and gave it up in three years. He then tried his hand at journalism but without success. In the next few years he worked as a school teacher, a packer, and a solicitor’s clerk. His first writings On the Stage- and Off and Idle Thoughts of an Idle Fellow received some recognition. However he is best known for the comic travelogue Three Men in a Boat. The sequel to this was named Three Men on the Bummel. Jerome K. Jerome died on 14 June 1927.

Summary :

This satirical piece is an extract from author Jerome K. Jerome’s famous novel “Three Men in a Boat”. This particular narrative deals with the various problems the author and his two friends face while trying to pack their bags for a journey. Utter chaos rules the scene and is marked by interesting comical incidents. Misplacing and breaking things seem to be the order of the day as the three men go about stuffing up their things.

Jerome prides himself on his packing skills and offers to take charge of it with an intention to supervise and get George and Harris to do the labouring. But he is left to do everything himself. However once done he is reminded that the boots are unpacked, when that too is done he wonders with horror if he has packed his toothbrush. He unpacks again-setting off a chain of comical events. With less than 12 hours to go, George and Harris get down to packing the hamper. Breaking a cup is the first of a series of mess-ups that they make one after the other. Their dog Montmorency, is not to be left out, and he too does his bit by getting in the way of everyone and everything adding to the confusion and chaos. They finally get the packing just before 1 am and deciding to wake up at 6.30 am they all call it a day.

TEXTUAL QUESTIONS AND ANSWERS

• Thinking about the Text 

I. Discuss in pairs and answer each question below in a short paragraph (30-40 words).

1. How many characters are there in the narrative? Name them. (Don’t forget the dog!).

Ans. There are four characters in the narrative namely the three friends Jerome, George, and Harris and Montmorency, the dog. 

2. Why did the narrator (Jerome) volunteer to do the packing?

Ans. The narrator (Jerome) volunteered to do the packing because. he was proud of his packing skills and assured of the fact that he could do a better job at it than his two companions. 

3. How did George and Harris react to this? Did Jerome like their reaction?

Ans. George and Harris agreed a mite too readily to this suggestion. No, Jerome did not like their reaction. Each then took to sprawling himself over the furniture – George lit a pipe and spread on the easy chair while Harris put up his legs on the table and smoked a cigar.

4. What was Jerome’s real intention when he offered to pack?

Ans. Jerome’s real intention when he offered to pack was to boss around George and Harris. He had planned to instruct them how it was to be done, giving suggestions and orders, and thus effectively making them do all the labour.

5. What did Harris say after the bag was shut and strapped? Why do you think he waited till then to ask? 

Ans. After the bag was shut and strapped, Harris asked Jerome if he did not intend to pack his boots in. 

Harris waited till the last moment to ask this question because he probably intended to irritate and frustrate Jerome who would read no now have to open the bag and redo the packing.

6. What “horrible idea” occurred to Jerome a little later? 

Ans. The “horrible idea” that occurred to Jerome a little later was the thought of his toothbrush and the fear that he had not packed it.

7. Where did Jerome finally find the toothbrush? 

Ans. Jerome finally found the toothbrush inside one of the boots that he had packed.

8. Why did Jerome have to reopen the packed bag? 

Ans. Jerome had to reopen the packed bag because he had packed his tobacco pouch in it.

9. What did George and Harris offer to pack and why?

Ans. George and Harris offered to pack the hampers because they were running short of time and they figured Jerome would not be able to handle any more of the packing.

10. While packing the hamper, George and Harris do a number of foolish and funny things. Tick the statements that are true.

  1. They started with breaking a cup.
  2. They also broke a plate. 
  3. They squashed a tomato.
  4. They trod on the butter. 
  5. They stepped on a banana.
  6. They put things behind them, and couldn’t find them.
  7. They stepped on things. 
  8. They packed the pictures at the bottom and heavy things on top.
  9. They upset almost everything.
  10. They were very good at packing. 

Ans  True statements:

(i) They started with breaking a cup

(iii) They squashed a tomato

(iv) They trod on the butter

(vii) They stepped on things

(ix) They upset almost everything

II.What does Jerome say was Montmorency’s ambition in life? What do you think of Montmorency and why? 

Ans. According to Jerome, Montmorency’s ambition in life was to Bowly get in the way and be scolded.

I think Montmorency was just a curious pet and when he saw all the mayhem, he came up to investigate and served to cause more chaos. Maybe to an extent, he did enjoy getting sworn at and having things thrown at his head; as long as it meant he was getting the full attention of his masters. Montmorency was a playful dog and for him it was fun to observe his masters run after things and that made him want to join in all the fun and thus he caused them more trouble than help.

III. Discuss in groups and answer the following questions in two or three paragraphs (100-150 words). 

1. Of the three, Jerome, George and Harris, who do you think is the best or worst packer? Support your answer with details from the text.

Ans. All three of them, Jerome, George and Harris, were bad when it came to packing. Though Jerome prides himself on his packing he makes mistakes like leaving out his boots, forgetting if he had packed his toothbrush, packing in his tobacco pouch Empire unnecessarily, and each time having to unpack to check and that too in a messy and unorganised manner. 

George and Harris were no better. As they set out to pack the hampers, they broke cups, stepped on things, like butter, squashed tomatoes, broke the pies, upset salt over everything and also sat down on things and then looked for them all over. 

2. How did Montmorency contribute to the packing? 

Ans. Montmorency contributed to the packing by contributing to the overall environment of chaos that prevailed. He got in their way and caused them to trip over him, came and sat down on packets and then had George and Harris spend time looking for the same. And whenever George or Harris reached out to pick something, Montmorency made sure it was his cold nose that they encountered. He also put his leg into the jam, scattered the teaspoons, pretended that the lemons were rats and got into the hamper and squashed three of them.

3. Do you find this story funny? What are the humorous elements in it? (Pick out at least three, think about what happens, as well as how it is described).

Ans. Yes, I do find this story funny and extremely entertaining. The elements that contribute to increasing the fun quotient are sminion the antics of Montmorency, and the central characters Jerome, Harris and George themselves. The fact that each of the trio thinks that he is a better packer than the other two; and then makes a mess of the job at hand is amusing. The different mistakes they make are hilarious to read about and are made even more entertaining thanks to the outstanding narration by the writer Jerome K. Jerome.

Thinking about Language 

I. Match the words/phrases in Column A with their meanings in Column B.

AB
1. slaving
2. chaos
3. rummage
4. scrape out
5. stumble over, tumble into
6. accomplish
7. uncanny
8. (to have or get into) a row
(i)a quarrel or an argument
(ii) remove something from inside another thing using a sharp tool
(iii)strange, mysterious, difficult to explain
(iv) finish successfully, achieve 
(v) search for something by moving things around hurriedly or carelessly 
(vi) complete confusion and disorder
(vii) fall, or step awkwardly while walking
(viii) working hard

Ans

AB
1. slaving
2. chaos
3. rummage
4. scrape out
5. stumble over, tumble into
6. accomplish
7. uncanny
8. (to have or get into) a row
(viii) working hard
(vi) complete confusion and disorder
(v) search for something by moving things around hurriedly or carelessly
(ii) remove something from inside another thing using a sharp tool
(vii) fall, or step awkwardly while walking
(iv) finish successfully, achieve 
(iii)strange, mysterious, difficult to explain
(i)a quarrel or an argument

II. Use suitable words or phrases from Column A above to complete the paragraph given below.

A Traffic Jam

During power cuts, when traffic lights go off, there is utter………. at crossroads. Drivers add to the confusion by over their right of way, and nearly come to blows. Sometimes passers-by,………….. seeing a few policemen………….at regulating traffic, step in to help. This gives them a feeling of having…………something.

Ans

A Traffic Jam

During power cuts, when traffic lights go off, there is utter chaos at crossroads. Drivers add to the confusion by getting into a row over their right of way, and nearly come to blows. Sometimes passers-by, by seeing a few policemen slaving at regulating traffic, step in to help. This gives them a feeling of having accomplished something.

SEBA Class 9 English Question Answer

Sl. NOChapters NamesLink
Chapter 1The Fun They HadClick Here
The Road Not TakenClick Here
Chapter 2The Sound Of Music
Part-IEvelyn Glennie Listens to Sound without Hearing ItClick Here
Part-IIThe Shehnai of Bismillah KhanClick Here
WindClick Here
Chapter 3The Little GirlClick Here
Rain on The RoofClick Here
Chapter 4A Truly Beautiful Mind Click Here
The Lake Isle Of InnisfreeClick Here
Chapter 5The Snake And The MirrorClick Here
A Legend Of the NorthlandClick Here
Chapter 6My ChildhoodClick Here
No Men Are ForeignClick Here
Chapter 7PackingClick Here
The Duck And the KangarooClick Here
Chapter 8Reach for the TopClick Here
Part-ISantosh YadavClick Here
Part-IIMaria SharapovaClick Here
On Killing A TreeClick Here
TreesClick Here
Chapter 9The Bond Of LoveClick Here
The Snake TryingClick Here
Green SnakeClick Here
Chapter 10KathmanduClick Here
A Slumber Did My Spirit SealClick Here
Fear No MoreClick Here
Chapter 11If I Were YouClick Here
Chapter 12A Visit to Kaziranga and SivasagarClick Here
Chapters no.Chapters NamesLink
Chapters 1The Lost ChildClick Here
Chapters 2The Adventures of TotoClick Here
Chapters 3Iswaran The StorytellerClick Here
Chapters 4In the Kingdom of FoolsClick Here
Chapters 5The Happy PrinceClick Here
Chapters 6Weathering the Storm in ErsamaClick Here
Chapters 7The Last LeafClick Here
Chapters 8A House Is Not A HomeClick Here
Chapters 9The Accidental Tourist Click Here
Chapters 10The BeggarClick Here

III. Look at the sentences below. Notice that the verbs (italicised) are all in their bare form.

• Simple commands:

– Stand up!

– Put it here!

• Directions: (to reach your home)

Board Bus No. 121 and get down at Sagar Restaurant. From there turn right and walk till you reach a book shop. ‘My home is just behind the shop.

• Dos and don’ts:

– Always get up for your elders.

– Don’t shout in class.

Instructions for making a fruit salad:

Ingredients

Oranges – 2

Pineapple – one large piece

Cherries -250 grams

Bananas -2

Any other fruit you like

TheWash the fruit. Cut them into small pieces. Mix them well. Add a few drops of lime juice. Add sugar to taste. Now add some cream m(or ice cream if you wish to make fruit salad with ice cream.)

1. Now work in pairs. Give

  1. two commands to your partner.
  2. two do’s and don’ts to a new student in your class
  3. directions to get to each other’s houses.
  4. instructions for moving the body in an exercise or a dance, or for cooking something.

Ans

(i) (a) Go sit there!

(b) Wait for me!

(ii) Do’s

(a) Do your classwork regular

(b) Always sit in the place allotted to you.

Don’ts

(a) Don’t shout in class!

(b) Don’t talk during class!

(iii) (a) Get down at stoppage A.

(b) Take a right turn from the temple. 

(iv) (a) Cut the vegetables into small pieces.

(b) Heat the oil on medium flame and fry the cut vegetables.

2. The table below has some proverbs telling you what to do and what not to do. Fill in the blanks and add a few more such proverbs to the table.

PositiveNegative 
(i) Save for a rainy day.
(ii) Make hay while the sun shines.
(iii) …….before you leap.
(iv) …..and let live.
(i) Don’t cry over spilt milk.
(ii) Don’t put the cart before the horse.(iii)………a mountain out of a molehill.(iv)………all your eggs in one basket.

Ans.

PositiveNegative
(i) Save for a rainy day.
(ii) Make hay while the sun shines.
(iii) Look before you leap.
(iv) Live and let live.
(v) Be safe than sorry.
(vi) Fight fire with fire.
(vii) Let bygones be bygones.
(viii)Mind your own business.
(i) Don’t cry over spilt milk. ne
(ii) Don’t put the cart before the horse.
(iii) Don’t make a mountain of a mole hill.
(iv) Don’t put all your eggs in one basket.
(v) Don’t wash your dirty linen in public.
(vi) Don’t count your chickens before they hatch.
(vii) Don’t boast when you set out but only when you get there.
(viii) Don’t bite the hand that feeds you.

ADDITIONAL QUESTIONS WITH ANSWERS

Answer the following questions: 

1. What time did the packing finally end?

Ans. The packing was finally completed at twelve fifty in the night.

2. Why did Harris and Jerome have an argument after the packing was done?

Ans. After the packing was done Harris and Jerome had a regarding the time at which to set the alarm for and at what time to get up the next morning.

3. Did George participate in this argument ? 

Ans. No, George did not take part in the argument because he was already asleep.

4. Where did Harris and Jerome place the bath? Why? 

Ans. Harris and Jerome placed the bath next to the bed on which George was sleeping. They did this because they wanted George to be caught unawares when he woke up in the morning, and thus tumble into the bath immediately on getting up. This was Jerome and Harris’s way of playing a practical joke on George and to punish him for falling asleep before them. 

5. List the incidents that happened with the butter during packing?

Ans. A string of comical incidents happened when George and Harris tried to pack the butter. To begin with George trod on the butter and then had to get it off his slipper. Next they tried packing it in the kettle but it would not go in and that which was already in would not come out. Finally they managed to scrape it out and put in on a chair. Unknowingly Harris went and sat on it and when he stood up it stuck to his back. So George and Harris spent a considerable amount of time searching for the butter, until George located it sticking to Harris’s behind. Eventually, it was packed into the teapot.

Note: Do you know the difference between a kettle and a teapot? 

A kettle is a vessel usually made of steel in which water for tea is heated. It can be an electric kettle or one that is heated over flame. A teapot is usually prettier and made of ceramic. Tea is served in it.

Reference to the context :

1. “It seemed a longer job than I had thought it was going to be”. 

(a) Who is I in the above line? 

Ans. ‘I’ in the above line is the author of “Packing”, k. Jerome. 

(b) What is the ‘job’ he is referring to?

Ans.Jerome is referring to the ‘job’ of packing his and his friends, George and Harris’ things, for the trip they were going to take.

(c) Had he intended to do the ‘job’ from the start? 

Ans. Though Jerome prided on being a good packer, he had intended to get his friends, George and Harris, do the packing, and he just supervise them.

2. “Of course I had to turn every mortal thing out now, and of course I could not find it”.

(a) Who is I in the above sentence? 

Ans. ‘I’ in the given sentence is the author of ‘Packing’, Jerome K. Jerome.

(b) What is it??

Ans. It’ is the author’s toothbrush. 

(c) From where did he have to “turn every mortal thing out”? 

Ans. The author had just finished packing for a trip, and since he could not remember whether he had packed his toothbrush, he had to take out everything from the bag to check.

(d) What does he say about his experience with ‘it’? 

Ans. The author says that when travelling he never can remember if has packed in his toothbrush. He even gets nightmares that he hasn’t packed it causing him to get up to look for it. Often he packs it before using it, so has to unpack again. Often he forgets to pack it and carries it to the station in his pocket, wrapped in his hanky.

Multiple Choice Questions:

1. What was Harris and George’s reaction when Jerome offered to pack? 

  1.  they broke a cup
  2. they refused and said they wanted to do it themselves
  3. they agreed easily
  4. decided to pack the hampers

Ans. (c) they agreed easily

2. The phrase ‘potter about’ means

  1. to do unimportant things
  2. pack things including a pot
  3. move about supervising
  4. disturb others by trying to do everything at once

Ans. (a) to do unimportant things 

3. Where was the toothbrush finally found?

  1. wrapped in a pocket-handkerchief
  2. inside the kettle 
  3. in one of the hampers
  4. inside a boot

Ans. (d) inside a boot

4. Montmorency’s ambition in life was to

  1. help Harris with his packing
  2. get in the way and be sworn at
  3. chase rats
  4. put his nose in everyone’s hand

Ans. (b) get in the way and be sworn at

5. What did Harris and George place in the bath? 

  1. near Montmorency
  2. near the hampers where they could easily find it in the morning 
  3. near Harris’s bed
  4. near the bed where George could tumble onto it while getting out of bed in the morning

Ans. (d) near the bed where George could tumble onto it while getting out of bed in the morning

This Post Has 3 Comments

Leave a Reply